May

Süleyman şah anasınıfı şubelerinin 14mayıs 2023 ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI.

E twinnig Günü Kutlama Etkinlikleri

May

6/04/2023 tarihinde okulumuz 8. sınıf öğrencileriyle Feza Gürsey Bilim Merkezi' ne gezi düzenlenmiştir . Fen bilimleri öğretmenlerimizden Elif Hazır Bulut ve Safiye Uğur' un rehberliğinde gerçekleşen gezimiz, statik elektrik deneyinden enerji dönüşümlerine kadar birçok farklı bilim alanında etkinlikler yapılarak tamamlanmıştır .

May

2023 yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı gösterimiz... Süleyman Şah Ortaokulu ANASINIFI Öğrencileri tarafından  ( Animasyon gösterisiyle) çoşkuyla kutlanmıştır....

Nis

ŞAH-I MÜNAZARA   Süleyman Şah Ortaokulu Türkçe Zümresinin organize ettiği   münazara yarışması sonra erdi. 14 Mart'ta tüm şubelerin eşleşmesi ile baslayan çeyrek final müsabakalarının ardından yarı final ve 4 Nisan'da Final müsabakaları yapıldı.   Yapılan müsabakalar sonunda 5. sınıflardan 5/C , 6. sınıflardan 6/A , 7. sınıflardan 7/E , 8. sınıflardan 8/G sınıfı    turnuvayı şampiyon tamamladı .   "Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?" , "İnternet faydalımıdır ,yoksa zararlı mıdır?" , "Başarıya ulaşmada zekâ mı yoksa çalışmak mı etkilidir?" , "Eğitimde ödül mü, ceza mı uygulanmalı?" , "Toplumun kalkınmasında kadın mı yoksa erkek mi daha etkilidir?" gibi konuların savunulduğu müsabakalar eğlenceli anlara da sahne oldu.   Okul müdürü Mehmet Fatih Alaca,  bu organizasyon sayesinde okulumuz öğrencilerinin hitabet yeteneklerinin geliştiğini ve özgüven kazanımlarının artığını söyleyerek iletişim temalı bu organizasyonu düşünen Türkçe Zümresi öğretmenlerine teşekkür etti .   Kazanan gruplara ödülleri okulda düzenlenen törenle verildi.

Nis

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile kutlandı.. programın sonunda ogrencilerimiz müzik eşliğinde oyunlar oynadılar..

Nis

Okulumuz 5.sınıf öğrencilerinin katılımı ile yürütülen LAW4ELT isimli e twinnig yarışması kapsamında yapılan spelling bee yarışmasına katılan öğrencilerimize sertifikalarını verdik.

Öğrencilerimiz 6 farklı ülkeden öğrencilerle iletişim kurarak hem yarışmış hem eğlenmişlerdir. Yarşımalar eğlenceli etkinlikler ile ingilizce kelime öğrenimi kalıcı ve zevkli hale gelmiş öğrencilerimiz aktif olarak süreçte rol almışlardır

Münazara Ödül Töreni

Nis

7.sınıf öğrencilerimizin özveriyle çalışmalaları sonucu mesleklerle ilgili hazırladıkları sunum çalışması.

MART Ayı Ayın Öğrencileri

Mrt

Okulumuz sıfır atık belgesini almıştır.

Mrt

Okulumuzda Dünya pi günü etkinlikleri kapsamında tişörtler tasarlandı, panolar pi sayısı çalışmaları ile süslendi. Böylece matematiği seven çocuklarımız ile etkili ve verimli bir hafta yaşadık. Pi sayısı ile ilgili etkinliklerimiz devam etmektedir.

Mrt

Kitap okuma kulübümüz, Ailem ile Oku Yorum etkinliğimiz çerçevesinde okul kütüphanesinde bir araya gelerek Tolstoy un İnsan ne ile yaşar adlı kitabını okumaya karar vermiştir.